Американското министерство на правосъдието повдигна нови обвинения срещу сина на президента

...
Американското министерство на правосъдието повдигна нови обвинения срещу сина на президента
Коментари Харесай

Обвиниха синът на Джо Байдън в укриване на данъци

Американското министерство на правосъдието повдигна нови обвинявания против сина на президента на САЩ Джо Байдън – Хънтър Байдън, съобщи през вчерашния ден телевизия Си Ен Ен, базирайки се на осведомени източници, съобщи Ройтерс, цитира Българска телеграфна агенция и Дарик. 

Байдън беше упрекнат във федералния съд в Лос Анджелис, че е взел участие в четиригодишна скица, с цел да избегнете заплащането на налози на стойност към 1,4 милиона $, заяви министерството на правораздаването.

Хънтър Байдън беше обвинен по общо девет пункта – три данъчни закононарушения и шест данъчни нарушавания, и в случай че бъде наказан, може да получи оптимално наказване от 17 години затвор. Става дума за укриване на налози, неплащане на налози и подаване на подправени данъчни декларации  между 2016 и 2019 година

През октомври Хънтър Байдън пледира почтен по обвиняванията, че е излъгал, че не използва на опиати до момента в който си купувал пистолет.

За пръв път в Съединени американски щати е възбудено наказателно гонене на дете на действащ президент.

Специалният прокурор Дейвид Уайс повдигна тези обвинявания против Хънтър Байдън откакто препоръчано по-рано съглашение за признание на виновността беше осуетено при разпит от арбитър.

Специалният прокурор, проверяващ Хънтър Байдън, работи през последните седмици в Лос Анджелис за събиране на улики и свидетелства и приемане на показания от голям брой очевидци като част от федерално следствие на бизнес делата на Байдън младши, заяви Си Ен Ен предишния месец.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР